Mürver Restaurant Menü
Arama: +90 212 372 07 50Mürver Restaurant on Google Maps
Menüyü PDF olarak indir
Her yemeğin, mutfağının sonsuz ateşinin tutuşturduğu bir hikayeyi anlattığı Mürver Restoran ile karşınızdayız. Burada, her mevsimin özü, bölgesel tariflere ve yerel kaynaklı malzemelere olan tutkunun rehberliğinde, menülerine canlı tatlar ve mutfak keşifleri katıyor. Denizin zenginliği ile Anadolu’nun bereketli topraklarının bir araya gelerek mutfak mucizeleri yarattığı mutfaklarının arkasındaki itici güç olarak ateş ön plana çıkıyor.
Mürver’de ateşte yemek pişirmek sadece bir teknik değil; bu bir felsefe. Açık alevli odun ateşinde pişirilen ızgaraları ve tuğla fırınları, her yemeğe aromatik bitkilerin dumanlı aromasını katıyor ve Balık Pazarı’ndan günlük olarak yakalanan etleri ve özenle olgunlaştırılmış et parçalarını tamamlıyor. 2017 yılındaki başlangıcından bu yana müşterilerin beğenisini kazanan ve menülerinde kalıcı bir yer edinen Mürver Klasikleri ortaya çıktı. Heyecan verici ‘Trakya Kıvırcık’tan, leziz ‘Yanık Sütlaç’a kadar her yemek, her mevsimin en iyi örneklerini temsil ediyor.
Sloganları basit ama derin: Mevsimleri, paylaşmayı ve yemeğin dönüştürücü gücünü seviyorlar. Mürver’in lezzetlerinin ardındaki yaratıcı güç olan Şef Mevlüt Özkaya, ilhamını el yapımı lezzetlerle yemek pişirme tutkusunu alevlendiren büyükannesi Neslehan’dan alıyor.
Yeniliği benimserken geleneği onurlandırma taahhüdüyle Şef Mevlüt, dünyanın ve denizin bereketini kutlayan yemeklerin hazırlanmasında mutfağına öncülük ediyor. Kendini adamışlığı, mutfaktaki hünerinin ve mükemmelliğe olan bağlılığının bir kanıtı olan prestijli “MICHELIN Genç Şef” ödülüyle tanındı.
Mürver Restaurant Menü
Mürver Restoran, tadım menüsü dışında menü öğelerinin fiyatlarını kamuya açıklamadı. Bu nedenle menü öğelerini fiyatsız olarak derledik. Üstelik yemeğinizi seçtikten sonra fiyat bilgisi alabilmeniz için restoranın iletişim numarasını da ekledik. Afiyet olsun!
Mürver Atıştırmalık ve Paylaşmalık Menü
Menu Öğesi | İçerik |
---|---|
Kış Salatası | Mevsim yeşillikleri, badem, turunçgiller, limon sosu |
Kuru Cacık | İsli yoğurt, közlenmiş sarımsak, salatalık turşusu |
“Gambilya” Fava | Bodrum baklası, acılı “Halhali” zeytin, Mut biberi turşusu |
Ördek Topik | Tarçın, vişne, humus, ceviz |
Füme Çupra | Rezene salatası, fermente domates sosu |
Taş Fırından Kereviz | Portakal, ekşi elma, fındık |
Zeytinyağlı Karalahana | 3 yıl olgunlaşmış manda peyniri, köz şeker pancarı, çıtır pırasa |
Taşfırından Balkabağı | Taze otlar, susam kıtırı, tahinli yoğurt |
Ot Kavurma | Ebegümeci, cibes otu, baklava kıtırı, manda yoğurdu |
Közde Kalamar | Taşfırından lahana, pazı sosu |
Külde Ahtapot | Ilık Ege salatası, sumak, isot, nar ekşisi |
Bükme | Hamurlu tam buğday ekmeği, dana kıyma, kişnişli yogurt, çubuk turşu |
Mangalda Düve Sucuk | 28 gün dinlendirilmiş sucuk, közlenmiş patates ezmesi, Çengelköy salatalık turşusu |
Pançeta | Yer elması ezmesi, közlenmiş pırasa, kemik sosu |
Mürver Açık Ateşten ve Taş Fırından Menü
Menu Öğesi | İçerik |
---|---|
Sebze Türlüsü | Kırmızı pancar, cibes otu, enginar |
Izgara Köy Tavuğu | Fırınlanmış patates, turşu, tavuk kemiği sosu |
“Denizden Bugün” | Sedir çamda deniz alası, börülce, isotlu biber sosu, sarı domates turşusu |
Deniz Mahsulleri Yahni | Karides, kalamar, kaya levreği, midye |
Közde Pişmiş Karides | Otlu şehriye pilavı, brokoli |
Pöç Tandır | Mevsim mantarları |
Pançeta | Yer elması ezmesi, közlenmiş pırasa, kemik sosu |
Ağır Ateşte Pişmiş Dana Yanak | “Halhali” zeytin, közlenmiş karpuz turbu, zahter |
Taşfırından Dana Kaburga | Taş fırından patates, közlenmiş biber sosu, manda yoğurdu |
Trakya Kıvırcık Kuzu | Kemiğinde fırınlanmış kuzu kürek, Antakya firik buğdayı, acılı komposto, tuzlu yoğurt |
Kuzu Sırtı | Şişte kuzu sırtı dilimleri, tahinli piyaz, çıtır patates, otlu cacık |
Ağır Ateşte Ördek | Havuç & beyaz lahana salatası, Mesir macunu sosu |
Mürver Tatli Menü
Menu Öğesi | İçerik |
---|---|
Yanık Fıstık | “Antep” fıstığı, reyhanlı vişne dondurması |
Melisalı Balkabağı | Çörek otu dondurması, biberiyeli tahin, kıtır kabak çekirdeği |
Turunç-Gül | Güllü lokum dondurması, turunçgiller, nar |
Çikolata | Fındık, portakal, kestane |
Soğuk Helva | İrmik dondurması, ceviz kıtır, çikolata sos, ayva |
Odun Ateşinde Antep Fıstıklı Börek | Manda kaymağı dondurması |
Taş Fırından Armut | Badem dondurması, “bağaça”, vanilya |
Peynir & Bal | Anadolu’nun peynirleri, meşe balı, ceviz |
Mürver Özel Kokteyller Menü
Menu Öğesi | İçerik |
---|---|
Mürver | Rosemary-infused tequila, elderflower liqueur, kiwi |
Çengelköy | Thyme infused Bombay gin, cachaca, cucumber |
Tam Zamanı Mürdüm Eriği | Ginger-infused vodka, black mulberry, lime, elderflower liqueur, basil |
Kemankeş | Ginger-infused Bombay Gin, lemon, honey, rosemary |
Kekikli | Thyme infused Vodka, lime, rosemary, Thomas Henry Spice Ginger |
Mest | Rosemary infused Bombay Gin, elderflower, pears, lime |
Smoky Mary | Pepper vodka, smoked tomatoes, spicy turnip juice, pepper jam, lemon juice, celery bitter, salt, pepper |
Topkapi | Raisin-infused whisky, Safari, raspberry, cinnamon |
Hurma | Ginger-infused Bombay Sapphire, Archer’s, persimmon puree |
Ada Vapuru | Aperol, Limoncello, apple, ginger, mint, cranberry |
Yeşil | Bombay Sapphire, Green Chartreuse, lamb’s lettuce, basil, cucumber, sorrel |
Karaköy | Infused Cherry, Juniper, and Daphne Bombay gin, Jeam Beam, Cranberry |
Galata | Chocolate-infused tequila, Baileys, Kahlua, milk |
Karagümrük Yanıyor | Mezcal, Campari, Martini Rosso, cranberry, lime |
İki Yaka | Infused Walnut and Fig Jameson, Amaretto, Spicy Compote |
Kahveli | Pear and coffee infused Bombay Sapphire, Kahlua, orange juice |
Nar Çiçeği | Pomegranate flower infused Bombay Sapphire, lime, mint |
Mürver Tadim Menüsü- 3,000 TL
Kategori | Menu Ögesi |
---|---|
Ekşi Mayalı Ekmek | Yerli Peynir |
Başlangıçlar | Füme Çipura, Rezene Salatası, Fermente Domates Sirke |
Ördek Topik, Tarçın, Vişne, Humus, Ceviz | |
Küllü Ahtapot, Sıcak Ege Salatası, İsot, Ekşi Nar | |
Günün Balığı | |
Trakya Kıvırcık, Yavaş Kavrulmuş Kuzu Omuz, Füme Firik Buğday Pilavı, Tuzlu Yoğurt | |
Yanık Antep Fıstığı, Antep Fıstığı, Vişne & Mor Fesleğenli Dondurma | |
Şaraplar | Yükseltan, Riesling, Çanakkale, 2021 |
Suvla, Karasakız Allık, Çanakkale, 2022 | |
Turasan “Şeneler” Narince, Tokat, 2021 | |
Yedibilgeler, Anaxagoras, Chardonnay Koruma Alanı, Denizli, 2021 | |
Yükseltan, Cabarnet Sauvignon, Çanakkale, 2019 | |
Kavaklıdere “Tatlı Sert” Narince, Tokat, 2004 |