1931 yılında Venedik’in San Marco Meydanı’nda “Harry’s Bar” adı altında kurulduğu günden bu yana enfes İtalyan lezzetleri sunan Cipriani, öncü katkılarıyla gastronomi alanında önemli bir yere sahip. Her ikisi de İtalyan klasiği olan leziz Bellini kokteyli ve sevilen Carpaccio’nun arkasındaki adaşın birinci nesil Giuseppe Cipriani olduğunu biliyor muydunuz?
Bellini’nin ilham kaynağı, kokteylin beyaz şeftali püresi ve köpüklü İtalyan şarabı ‘Prosecco’dan yaratılmasında açıkça görülen, 15. yüzyıl ressamı Giovanni Bellini’ye kadar uzanıyor ve Bellini’nin “Francis in the Desert” adlı eserinin pembe tonlarını yansıtıyor.
Benzer şekilde Cipriani Usulü Dana Carpaccio’nun doğuş hikayesi de sürükleyici bir anlatımla gelişiyor. Tatlılardan orman meyveli tart, vanilya ve bezeli kek ile sipariş anında hazırlanan Cipriani’nin “a la dakika” vanilyalı dondurması lezzetlerin mükemmel dengesini tamamlıyor.
İş dünyası için hazırlanan set menülerde Cipriani klasiklerinin yanı sıra mozarellalı hafif başlangıçlar, karides salatası, fener balığı gibi özel lezzetler de yer alıyor. Ayrıca perşembe ve cuma akşamları 17:00-20:00 saatleri arasında birbirinden lezzetli atıştırmalıkların sunulduğu ‘Bellini Happy Hour’u da kaçırmayın.
Zengin tarihin tasarımcı butikleri ve güzel konutlarla buluştuğu prestijli Nişantaşı semtindeki Park Hyatt – Maçka Palas’ta yer alan Cipriani İstanbul, dört kuşaklık aile geleneğini sürdürüyor. Bu gelenek, İtalyan lezzetlerinin sadeliğini ve hizmet tutkusunu dünyanın dört bir yanındaki noktalara taşıyor.
Restoran, ünlü Cipriani markasını karakterize eden davetkar ve canlı bir atmosfer yaratarak, diğer İtalyan spesiyalitelerinin yanı sıra, Venedik’teki Harry’s Bar’ın özel yemeklerini gururla sunmaktadır.