Four Seasons Sultanahmet Menü
Arama: +90 212 402 30 00Four Seasons Hotel Sultanahmet on Google Maps
Menüyü PDF olarak indir
Her yemeğin damak zevkini tatmin edecek ve yemek deneyimlerini iyileştirecek şekilde titizlikle hazırlandığı Four Seasons Sultanahmet’te bir mutfak yolculuğunun keyfini çıkarın. Kusursuz hizmeti ve enfes menü sunumlarıyla tanınan Four Seasons Sultanahmet, konuklarının rahatlığı için olağanüstü yemek hizmetleri ve oda servisi sunmaktadır.
Otel, menü fiyatlarını resmi olarak göstermese de, mevcut çeşitli lezzetleri sergilemek için çeşitli menü öğelerini seçtik. Rezervasyonlar, oda rezervasyonları veya menü öğesi fiyatları ile ilgili sorularınız için konuklar otelin sağlanan iletişim numarasına ulaşabilir. Sultanahmet’in kalbinde yer alan otel, konuklarını bölgenin tarihi cazibesi ortasında lezzetli lezzetlerin tadını çıkarmaya davet ediyor.
Tat ve dokuların bir karışımını sunan salatalar ve mezelerle başlayan bir mutfak macerasına atılın. Çıtır enginarlardan tazelikle dolu kış salatalarına kadar her yemek, mevsimlik malzemeler ve yaratıcı kombinasyonların bir kutlamasıdır. Böreklerle eşleştirilen miras pancar salatasına dalın veya tuzla ile kurutulmuş kerevizin baştan çıkarıcı lezzetlerinin tadını çıkarın. Akdeniz ve Anadolu mezeleri, Türk mutfağının zengin dokusunu sergileyen, paylaşım için mükemmel, leziz küçük tabaklar dizisi sunuyor.
Bölgenin zengin mutfak mirasını yansıtan içinizi ısıtan çorbalarla içinizi ısıtın. Geleneksel tarhana çorbasından doyurucu kuzu ve bamya güvecine kadar her kaşık Türk lezzetleri arasında bir yolculuktur. Daha doyurucu bir şeyler arayanlar için sıcak başlangıçlar, leziz katmer veya leziz deniz ürünleri ve orzo pilavı gibi ikramlarla tatmin olmayı vaat ediyor. Menünün odun ateşinde pişirilen bölümünde, Türk pidelerinin ustalığını sergileyen, çeşitli lezzetli malzemelerle hazırlanan, iştah açıcı bir pide seçkisi sunulmaktadır.
Ana yemek olarak fırında pişmiş sebzelerden yavaş pişirilmiş etlere kadar her şeyi içeren çok çeşitli yemekleri keşfedin. Fındık sütü ile kavrulmuş kestane lezzetlerinin tadını çıkarın ya da kömürleşmiş karnabahar ile servis edilen ızgara yabani levreğin tadını çıkarın. Topkapı usulü tavuk ve yavaş pişirilen ördek, cesur lezzetleri ve enfes sunumuyla göz kamaştırmayı vaat ediyor.
Menüde, sıcak fıstıklı keklerden nefis kestane tatlılarına kadar cazip tatlı ikramlar seçenekleri sunulduğundan, tatlıya yer ayırın. Yemek deneyiminizi, her biri birinci sınıf alkollü içkiler ve yenilikçi lezzet kombinasyonlarıyla mükemmel bir şekilde hazırlanmış Sultan Martini veya Linga Linga gibi özel kokteyllerle tamamlayın.
Four Seasons Sultanahmet Menü
Four Seasons Sultanahmet, yemek hizmetlerinin yanı sıra oda servisi de sunan bir oteldir. Otel, menünün fiyatlarını resmi olarak göstermedi. Bu nedenle fiyatları olmadan sadece menü öğelerini derledik. Ayrıca rezervasyon, oda rezervasyonu ve menüden seçtiğiniz ürünlerin fiyatlarını öğrenmek için otelin iletişim numarasını da ekledik. Sultanahmet’teki otelin keyfini çıkarın.
Salata ve Başlangiç
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
KIZARMIŞ ENGİNAR | Zeytinyağlı Kızartma İzmir Enginarı, Havuç, Alabaş, Kızartma Ege Otları, Kakule, Bademli Karamelli Enginar Kreması, Soğutulmuş Enginar-Anasonlu Ayva Çorbası |
KIŞ SALATASI | Fırında Kabak, Kızarmış Cibes Otları, Turp, Havuç, Koyu Yeşil Yapraklar, Portakal, Kavrulmuş Ceviz, Maydanoz Pesto |
MİRAS PANCAR SALATASI, MÜCVER | Kış Sebzeleri Börek, Roka, Haydari, Biberiyeli Çıtır Ekmek, Ispanak Kökü, Elma, Ev Füme Keçi Peyniri, Hardal Sos, Antep Fıstığı |
TUZLA TEDAVİ EDİLMİŞ ÇİPURA | Kömürleşmiş Pırasa, Tahin Sos, Tere, Kaya Samiri, Trabzon Hurması, Fermente Hardal Tohumu, Çörekotu |
FÜME DANA DİLİ | Ezme Acılı Domates Salçası, Pancar, Kişniş, Elma Sirkesi, Tere Salatası, Soğan Turşusu, Kızarmış Ekşi Mayalı Ekmek |
AKDENİZ, ANADOLU MEZZESİ – PAYLAŞMAK | Nohut Humus, Maş Fasulye Piyaz, Nohut Şiş, Kimyon Biber Ezme, Hatay Baharatlı Biber Salçası, Ceviz, Kişniş, Nar Sosu Soğan Dolması, Baharatlı Pirinç Dolması, Sumak, Çam Fıstığı Lakerda, Fava Tuzlu Palamut, Bakla Çerkez Tavuğu, Çekilmiş Organik Tavuk, Çıtır Tavuk Derisi, Baharatlı Tereyağı, Cevizli Vişneli Kebap, Kömürde Izgara Kuzu Kıyma, Arpacık Soğan, Çam Fıstığı, Kiraz-Tarçınlı Kuzu Jus, Baharatlı Sarımsaklı Susam Ezmesi, Hibeş Otu |
Çorba
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
TARHANA | Yöresel Baharatlı Fermente Yoğurt, Kuru Mısır, Kırmızı Barbunya, Ispanaklı İçli Köfte, Baharatlı Naneli Tereyağı |
KUZULU BAMYA | Konya Çiçek Dry Okra, Lamb Stew, Fermente Okra |
Sicak Başlatici
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
KATMER | Sezar Mantarı, Kızartılmış Pırasalı Milföy Böreği, Yabani Kızılcık, Kırmızı Lahana Chutney, Trüf Aromalı Kremalı Genç Keçi Peyniri, Siyah Kış Trüfü |
DENİZ ÜRÜNLERİ VE ORZO PİLAVI | Izgara İskenderun Karides, Kalamar, Buğulama İstiridye, Domates, Bottarga |
BAHARATLI BALKABAĞI DOLMASI | Urfa İsot Biber Salçası Marine Kabak, Baharatlı Pilav, Ekşi Koyun Yoğurt, Sumak |
ZARİF | Fırında El Yapımı Dana Kıyma Mantı, Çekilmiş Kaburga Marmelatı, Domates Soslu Et Suyu, Manda Yoğurt, Yakılmış Baharatlı Tereyağı |
FÜME AHTAPOT | Şevketi Bostan Otları, Bakla Püresi, Acur Turşusu, Kaya Samiri, Atterres, Hardal ve Fermente Kırmızı Biber Sosu |
KÜŞLEME, ŞEKERLEME | Kömür Izgara Kuzu, Bel ve Tatlıkek, Kuzugöbeği Mantarı, Arpacık Soğanı, Sıcak Domates Salatası, Izgara Bamya, Urfa İsot Biber ve İncir Pekmezi Kuzu Jus |
Odun Firinindan
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
LAHMACUN | Dana ve Kuzu Kıyma, Maydanozlu Domates Salatası |
EGE OTLU PİDE | Sotelenmiş Mevsim Baharatları, Maydanoz, Çırpılmış Yumurta, Bergama Tulum Peyniri |
ANADOLU PEYNİRLİ PİDE | Kars Kaşar and Grayver, Ezine White, Trakya Sheep Cheese, Urfa İsot Chilli |
KARADENİZ USULÜ PEYNİRLİ PİDE | Trabzon Kolot ve Tel İnek Sütü Peyniri, Sahanda Yumurta, Tereyağı |
BEEF PASTRAMI, SPICED SUCUK PIDE | Kayseri Beef Pastrami and Sucuk, Kaşar Cheese |
KUŞBAŞI DICED BEEF MEAT PIDE | Kuşbaşı Dana ve Kuzu Eti, Domates, Biber, Kars Malakan Peyniri |
KIYMALI PİDE | Dana Kıyma, Domates, Soğan, Biber, Maydanoz |
LAMB TANDIR PIDE | Odun Fırınında Kuzu Omuz, Domates Sos, Koyun Peyniri, Kekik, Pul Biber, Sumak Soğan, Biber, Kimyon, Yoğurt |
VEGAN PİDE | Odun Fırınında Közlenmiş Mevsim Sebzeleri, Domates Sosu, Susam Ezmesi, Dut Pekmezi |
Ana Yemekler
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
FIRINDA KEREVİZ | Fındık Sütü, Yabani Mantar, Portakal ve Kereviz Suyu ile Kestane-Kereviz Kreması |
IZGARA YABANİ LEVREK | Karartılmış Baharatlı Karnabahar, Badem, Limon Kreması, Ayva, Tere, Kavrulmuş Kılçık Sos |
TOPKAPI-STYLE CAGE-FREE CHİCKEN | Baharatlı Pirinç Pilavı ile Doldurulmuş Tavuk Göğsü, Çam Fıstığı ve Tavuk Ciğeri, Mısır Kreması, Kızarmış Hodan Kökü, Tarhun Tavuk Suyu |
DUCK TİRİT | Yavaş Pişmiş Ördek, Ördek Suyu ile Islatılmış Yufka, Bodrum Mandalina ve Trabzon Hurması Püresi |
KIYMALI KÖFTE, PATATES | Kömürde Izgara Dana Kıyma, Ördek Yağında Pişmiş Çıtır Patates, Közlenmiş Biber Chutney, Bolu İza Buğday Unundan Soğan-Patates Aromalı Pide, Tahinli Piyaz Fasulye Salatası |
YAVAŞ PİŞMİŞ DANA YANAĞI | Soğan Chutney, Tendon Pulları, Domates Sosu, Ördek Yağlı Pişmiş Çıtır Patates |
LAMB SKEWERS ŞAŞLIK | Antep Firik Biber Salçalı Cevizli Buğday Pilavı, Yabani Kekik, Karamelize Soğanlı Cercerun Yoğurt |
LAMB TANDIR | Slow-Cooked Balıkesir Lamb Neck, Mürdüm Plum Puree, Beaten Barley Keşkek |
Tatli
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
SICAK ÇİKOLATALI FISTIKLI KEK | Antep Fıstıklı Beyaz Çikolatalı Kek, Sütlü Kakule Sos, Baharatlı Fıstıklı |
KESTANE | Sütlü Çikolata ve Portakallı Kek, Kestane Kreması, Kan Portakal Şerbeti, Portakal Komposto |
BODRUM MANDARİN | Anason Aromalı Beze, Mandalina Marmelatı, Satsuma Kreması, Limon Nane Şerbeti |
KADAYIF | Cinnamon Crispy Kadayıf, Mulberry Sauce, Maraş Dövme Ice Cream |
TATLI BALKABAĞI | Kabak Marmelatı, Ceviz Ezmesi, Kabak Çekirdeği, Tahin Sos, Çöven Otu Yöresel Bitki Köpüğü |
DONDURMALAR VE ŞERBETLER | Taze Çalkalanmış, Mevsimsel Lezzetler |
PEYNİR VE BAL | Anadolu Peynir Çeşitleri, Bitlis Karakovan Peteği, Eğriçayır Organik Çiçek Balı, Izgara Üzüm, Kraker |
İmza Kokteylleri̇
Menu Ögesi | Tanım |
---|---|
SULTAN MARTİNİ | Votka, Passion Fruit, Yuzu Suyu, Vanilya Şurubu |
ALTIN KAPI | Tanqueray Cin, Campari, Kireç Asidi Çözeltisi, Vanilya Şurubu, Kış Çayı Karışımı, Greyfurt Yağı |
LİNGO LİNGO | Jim Beam Hindistan Cevizi Yağı, Chambord, Bal Şurubu, Cold Brew Kahve Sodası ile aşılanmıştır |
İKSİR | Hennessy VS., Baharatlı Çay Karışımı, Sıcak Süt |
HALİKARNAS | Jalapeño Turşusu, Mandalina Püresi, Bal Şurubu, Limon Suyu ile Aşılanmış Olmeca Gümüş Tekila |
PRUNUS | Gordon’s Cin, Erik Şurubu, Limon Suyu, Yumurta Akı, Erik Acı |
BERABER DAHA İYİ | Kettle One Votka, Greyfurt Suyu, Yuzu Suyu |