2004 yılında kurulan Backhaus, ilhamını Hansel ve Gretel’in büyüleyici ekmek ve şeker evi hikayesinden alıyor ve geleneksel Alman fırınlarının sıcaklığını ve nostaljisini özetliyor. Almanca’da “Fırın Evi” anlamına gelen ismin kendisi, ev ve konfor hissi uyandıran el yapımı unlu mamuller üretmeye olan bağlılıklarını yansıtıyor. Yıllar geçtikçe büyüyerek geleneksel el işçiliği ile modern lezzetlerin enfes birleşimini sunan Türkiye’nin en yenilikçi fırını haline geldi.
2014 yılında altı fırın-kafe ve üç fırın-restoran dahil olmak üzere dokuz şubeyle kurulan Backhaus, üstün ürün kalitesi ve olağanüstü hizmetle eş anlamlı hale geldi. Diğerlerinin aksine, operasyonları üzerinde tam kontrol sahibi olmayı seçtiler ve katı standartlarını korumak için bayilik taleplerini reddettiler. Üretimden teslimata kadar işlerinin her yönü, en yüksek düzeyde mükemmelliği sağlamak için dikkatle denetlenmektedir.
Başarılarının temelinde yeniliğe ve kaliteye olan sarsılmaz bağlılıkları yatmaktadır. Almanya’da 100’den fazla uzmandan oluşan bir ekip tarafından desteklenen Ar-Ge departmanı, doyurucu ekmek çeşitlerinden lezzetli hamur işleri ve keklere kadar geniş bir ürün yelpazesi yaratmak için sürekli olarak sınırları zorluyor. Çavdar, yulaf ezmesi ve tohumlar gibi sağlıklı malzemelerle zenginleştirilmiş yüksek lifli ekmekleri, sağlık yararları nedeniyle diyetisyenler ve doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.
Backhaus, perakende satış noktalarının ötesinde, Türkiye’nin en seçkin otellerinin yanı sıra premium catering şirketlerinin ve havayollarının da ünlü şeflerinin tercihi haline geldi. El işçiliğine olan bağlılıkları, uluslararası hijyen standartlarına uygun, son teknolojiye sahip tesislerinde özenle üretilen, ürettikleri her el yapımı üründe açıkça görülmektedir. Her gün taze pişmiş ürünleri siz değerli müşterilerine ulaştırılarak sürekli olarak üstün bir lezzet deneyimi sağlanmaktadır.
Backhaus’un yönetiminde gıda ve restoran sektöründe 40 yılı aşkın deneyime sahip Duruk ailesi bulunuyor. Fırıncılık ve pastacılık üretimindeki uzmanlıklarını zengin restoran işletmeciliği mirasıyla birleştiren Dr. Hilal Duruk ve Dr. Mehmet Çetin Duruk, şu anda oğulları Ömer Duruk ve Ege Duruk tarafından yönetilen şirketi kurdu. Vizyonları ve tutkuları Backhaus’u ileriye taşımaya devam ederek onu hem müşteriler hem de şefler tarafından sevilen bir mutfak kurumu haline getiriyor.